İGÜ 2023-2024 Akademik Yılı Öğrenci Oryantasyonu

İGÜ 2023-2024 Akademik Yılı Öğrenci Oryantasyonu

İstanbul Gelişim Üniversitesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversiteye başlayan öğrencilere oryantasyon eğitimi yapıldı. Eğitim programında “Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü” de yer aldı.

25.09.2023 ile 28.09.2023 tarihleri arasında devam eden ve 6 fakülte, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulunun katılımıyla gerçekleşen eğitim programında; ilgili fakülte ya da yüksekokul Dekan/Müdür’ü birimini tanıtarak bir takım bilgilendirmelerde bulundu. Bölüm/program başkanları kendilerini tanıtarak öğrencilere bölümleri hakkında kısa bilgilendirmeler yaptı. Program akışında Kariyer Merkezi sorumluları birimlerinin işleyişi ve öğrencilerin nasıl yararlanabileceklerinden bahsettiler. Üniversite Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminden Klinik Psikolog Ünal Erdem Elli birimi tanıtarak verdikleri hizmetleri ve öğrencilerin nasıl erişebilecekleri bilgisini verdi.

Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin’de birimin kuruluşundan itibaren verilen hizmetler, koordinatörlüğün amacı, önemli bir toplum sağlığı sorunu olan bağımlılıkla ilgili bir takım kısa bilgiler vererek birime nasıl ulaşabileceklerini ve öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda bağımlılık temalı toplum tabanlı proje ve akademik çalışmalar yapmayı düşündüklerinde koordinatörlük olarak destek olabileceklerini iletti.

Erasmus tecrübesi olan öğrencilerden birkaçı tecrübelerini yeni başlayan öğrencilerimizle paylaştı. Ardından öğrenci kulüplerinden birkaçı kulüplerini tanıtarak öğrencilerin ilgi alanlarına göre bu kulüplere katılmalarının sosyalleşmeleri kapsamında çok önemli olacağı vurgusunu yaptı.