Sağlık Haftasına Özel “Benim Sağlığım Benim Haklarım Küresel Kriz” Konulu Panel Gerçekleştirildi

22 Nisan 2024 tarihinde saat 14.00 ile 16.00 arasında Mehmet Akif Ersoy Toplantı salonunda “Benim Sağlığım Benim Haklarım Küresel Kriz” konulu panel gerçekleştirilmiştir.

aDünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün “Benim Sağlığım Benim Hakkım” Sloganından yola çıkılarak Sağlık Haftası'na özel planlanan etkinlikte Moderatör olarak Doç. Dr. Fuat TUNCER, Konuşmacı olarak Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN, Uzman Klinik Psikolog Sümeyra BENDER ve Sosyolog ve Sıfır atık uzmanı Esma Nur DEDE görev almıştır.

Etkinlik İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Bahri ŞAHİN’ in açılış konuşmasıyla başlamıştır. Sayın Rektörümüz sağlığın öneminden ve sağlıkçıların özverili çalışmalarından bahsetmiştir.

Ardından Moderatör sözü Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN’ e bırakmıştır. ELKİN konuşmasında; sağlığın doğuştan kazanılan bir insan hakkı olduğunu her bireyin herhangi bir sosyal sınıf ayırımı gözetmeden eşit ve hakkaniyetli koşullarda sağlık hizmeti alma hakkına sahip olduğunu belirterek Dünya Sağlık Örgütü’nün Temel Sağlık Hizmetleri ile ilgili geçmişten günümüze stratejisinden ve faaliyetlerinden bahsetmiştir. Temel Sağlık Hizmetlerinde; sosyal eşitlik, özsorumluluk, sağlık hizmetinin boyutu ve uluslararası dayanışmanın önemini vurgulamış ve koruyucu sağlık hizmetlerinin ve temel sağlık hizmetlerinin ortak felsefesini açıklamıştır. Son olarak sıfır atık projesinde olduğu gibi çevresel faktörlerin iyileştirilmesinin birey ve toplum sağlığının korunup geliştirilmesinde etkili olduğuna vurgu yapmıştır.

Söz alan Uzman Klinik Psikolog Sümeyra BENDER konuşmasında; sağlık kavramı içinde ruhsal sağlığının öneminden, doğal afetler ve savaşlarda bireylerin yaşadıkları travmalardan ve post travmatik sendromdan bahsetmiştir.

Sıfır atık uzmanı Esma Nur DEDE, konuşmasında üniversitemizde uygulanan sıfır atık projesinden bahsettikten sonra panel son bulunmuştur.