Sağlıklı Gelişim Platformu Kapsamında “Akran Zorbalığı” Atölyesi Gerçekleştirildi

02.05.2024 tarihinde, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN ve Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz YILDIZ tarafından “Akran Zorbalığı” konulu atölye gerçekleştirildi.

ELKİN; Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğünü kısaca tanıtarak sözü Dr. Öğr. Üyesi Deniz YILDIZ’a bıraktı.

YILDIZ; öğrencilerin zorbalık ve akran zorbalığı kavramları ile ilgili neler düşündüklerini ve neler bildiklerini sorarak konuşmasına başladı. Öğrenci geri dönüşleri üzerinde konuşarak; bu kavramları, bu kavramların önemini, çocuk ergen ve hatta yetişkinlerin yaşamlarındaki zorbalık ve bunların neden sonuç ilişkileri üzerinde örneklerle durularak, yanlış teknoloji kullanımı ve akran zorbalığı ilişkisi de bilimsel olarak değerlendirildi ve yorumlandı.
Öğrencilerin soruları da yanıtlanarak etkinlik son buldu.