“Sağlık Okuryazarlığı ve Bağımlılıklar” Konulu Etkinlik

“Sağlık Okuryazarlığı ve Bağımlılıklar” Konulu Etkinlik

Sağlıklı Gelişim Platformu'nda “Sağlık Okuryazarlığı ve Bağımlılıklar” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik 28.12.2023 tarihinde saat 14.00 ile 16.00 arasında Gelişim Tower 17. Katta Öğrenci Dekanlığında gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin katıldığı etkinlikte; İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN, sağlık okuryazarlığını tanımlayarak özellikle pandemi sürecindeki faydalarından ve yapılmış çalışmalardan bahsetti. Ardından bağımlılıkları tanımlayarak sağlık okuryazarlığı ile bağımlılık ilişkisisinden bahsetti. Sağlıklı yaşam el broşürlerini öğrencilere dağıtarak içeriğini özetledi ve soruları yanıtlayarak etkinliği sonlandırdı.