En İyi Narkotik Polis Anne Projesi

En İyi Narkotik Polis Anne Projesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ve Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliği kapsamında "En İyi Narkotik Polis Anne Projesi” Semineri gerçekleştirildi.

25.10.2023 tarihinde saat 14.00’da E blok TUSİ Toplantı salonunda Öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Etkinlik İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN’ in açılış konuşmasıyla başladı.

ELKİN konuşmasında; Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanlığı Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında; Üniversitemizin Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğünün kurulduğunu ve amaçlarının öğrencileri bağımlılıklara karşı bilinçlendirmek, gerekli farkındalığı oluşturmak ve bu konudaki her türlü soru ve sorunlarında gerekli danışmanlığı vermek sonuç olarak ta onları bağımlılıklardan korumak olduğunu belirtti.

ELKİN konuşmasında; Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanlığı’nın Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında işbirliği yaptığı kurumlardan birinin de İç işleri Bakanlığımız olduğunu ve bugünkü seminer konumuz olan ” En İyi Narkotik Polis Anne Projesi”’nin de İçişleri Bakanlığımıza ait bir proje olduğunu ve bu proje ile de ailelerin madde bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılıklar konusunda aileleri ve özellikle de anne ve anne adaylarını bilinçlendirmek, narko gençlik modülü ile de gençlere doğru ve önemli bilgileri ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ardından misafir konuşmacı İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Uyuşturucu ve Uyuşturucu İzleme Merkezi biriminde görev yapan Polis Memuru Berivan DALKILIÇ konuşmasını yaptı. DALKILIÇ sunumunda;
Uyuşturucuyu tanımlayarak, uyuşturucu kullanımındaki risk faktörlerini, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ilişkisini örneklerle açıkladı. Beraberinde kısa film ve videolarla konuyu daha dikkat çekici hale getirdi. Ardından soru ve cevaplar yapıldı.
Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Memuru Derya ERTÜRK’ te söz alarak salondaki katılımcıların sorularını alarak açıklamalar yaptı.
Etkinlik İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN’ in; konuşmacı Berivan DALKILIÇ’ a plaket takdimi ile son buldu.