İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin geniş katılımıyla İGÜ Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda 14 Mart 2024 Perşembe günü saat 10:30 ile 14:00 arasında “14 Mart Tıp Bayramı” başlıklı etkinlik gerçekleştirilerek 14 Mart Tıp Bayramı kutlanmıştır.

Etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT’un konuşması ile başlamıştır. BARUT konuşmasında tüm hekimlerin Tıp Bayramını kutlayarak 14 Mart 1919 ilk Tıp Bayramı kutlamasından itibaren Tıp Bayramı tarihçesinden söz etmiştir.

BARUT’un konuşmasından sonra davetli konuşmacı Prof. Dr. Kadircan KESKİNBORA’nın özgeçmişi okunarak sahneye davet edilmiştir. KESKİNBORA Osmanlı döneminden itibaren tıp tarihi ve tıbbın öneminden bahsetmiştir.

KESKİNBORA’nın konuşmasından sonra Erdinç ERTÜZÜN liderliğinde “Gençleşen Türküler Proje Topluluğu ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Gençlik Korosu” tarafından müzik dinletisi yapılmıştır.

Etkinlik, İGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. S. Arda ÖZTÜRKCAN ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT tarafından Prof. Dr. Kadircan KESKİNBORA, Erdinç ERTÜZÜN’e plaket ve Gençleşen Türküler Proje Topluluğu ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Gençlik Korosu üyelerine Teşekkür Belgelerinin verilmesiyle son bulmuştur.

f5