“Teknoloji Bağımlılığı ve Gençlik” Konulu Etkinlik

“Teknoloji Bağımlılığı ve Gençlik” Konulu Etkinlik

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlıklı Gelişim Platformunda “Teknoloji Bağımlılığı ve Gençlik” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı. Tower 17.katta 14.12.2023 tarihinde saat 14.00 ile 16.00 arasında düzenlenen etkinlikte; İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz YILDIZ eğitimci olarak görev aldı. ELKİN; konuşmasında koordinatörlükten, amaçlarından ve bağımlılıkların önlenmesinin öneminden bahsederek sözü Sayın YILDIZ’a bıraktı. Dr. Öğr. Üyesi Deniz YILDIZ; bağımlılıkla ilgili temel terminolojileri açıklayarak "Teknolojinin yararları ve zararları nelerdir?", "Teknolojiden vazgeçmek mümkün mü?", "Hayatımızda yer alan teknolojiyi hangi amaçlarla kullanıyoruz?", "Teknoloji ile geçirilen günlük süreniz ne kadar?", "Sizce teknoloji bağımlısı mısınız?", "Çocukluk döneminde ekran maruziyeti nasıldır ve nasıl kısıtlanabilir?" sorularına cevaplar arandı ve doğrusu açıklandı. Öğrencilerden etkinlikle ilgili  geri bildirimleri alınarak sonlandırıldı.